Gi baderommet et ansiktsløft med sorte detaljer

En sort dusjarmatur fra Korsbakken, i varianten Newform.

Skal du pusse opp badet? Gjør rommet sofistikert ved å kombinere de lyse nyansene med armaturer og baderomsmøbler i sort.

 

Etter en lang periode med krom i alt fra armaturer til dusjvegger, har sort blitt et selvsagte valg. Stadig flere interesserer seg for interiør og design på badet, og det har resultert i at det frittstående kranene og armaturene i sølv snart tilhører fortiden.

Sorte detaljer på baderommet gir en tidløs og stilren look. Det er like pent på kraner som på dusjvegger, eventuelt på baderomsmøblene dine. La deg inspirere av hvordan du kan forvandle badet ditt.

Hvorfor skal du bruke sort på baderommet?

Vi nordmenn har i mange år vært glad i hvitt, enten det er snakk om stue, bad eller kjøkken. På baderommet vil vi ha ro og balanse, og da er det ekstra viktig å velge en fargepalett som skaper dybde og hever helhetsinntrykket.

Det spiller ingen rolle om du har nøytrale farger i flisene dine, eller mer spenstige fargevalg som pastell eller marmor. Sort fremhever nemlig fargene rundt seg. Det gir hele rommet en eksklusiv følelse.

Du kan selvfølgelig også gå for et helsort bad i alt fra fliser til baderomsmøbler, for en ekstra dramatisk effekt.

Dusjhylle på vegg i et dusjhjørne i sort.

Sort innredning på badet gir et godt helhetsinntrykk. Denne hendige hyllen gir en fin effekt og rydder vekk rotet i dusjhjørnet.

Sorte armatur gir helhetsfølelsen

Ved å bruke sorte kontraster får badet et helt nytt uttrykk. Selve armaturen – også kalt blandebatteri, servantbatteri eller enkelt og greit en kran –  har fått renere linjer, og i matt sort fremhever den teksturene og materialene rundt seg.

Etter flere år med vegghengte toaletter, begynner vi også å få opp øynene for innebygde armaturer. Rørleggeren kan enkelt gjøre dette ved å skru fast innbyggingsløsningen i lektene. Det betyr færre rør, og selvfølgelig et mer minimalistisk og sofistikert bad. Er du usikker på hvor armaturen eventuelt bør stå, har vi noen gode tips til deg her.

En av de store fordelene med dette er at du enkelt kan bytte armatur. Perfekt for deg som vil ha en langsiktig løsning, og for eksempel tenker på valgmuligheter for en eventuell boligkjøper.

Når du skal velge armaturer til badet ditt, er det viktig å vite hvilke egenskaper produktene har. Sjekk denne guiden for å se hva det er lurt å legge penger i når badet skal pusses opp.

Sort armatur på vask fra Baderingen.

Ergo-Q-armaturen fra Newform gir det stilrene uttrykket du leter etter.

 

Armatur fra Grohe i matt sølv og sort fra Grohe.

Blir det for mye med sorte, matte armaturer? Armaturserien Essence i fargen Hard Graphite fra Grohe er en mildere variant, perfekt til for eksempel marmor og grå nyanser.

Dusjdører som rammer inn badet

Våg å tenke utradisjonelt når du først skal innrede badet ditt. Dusjdører har i mange år vært helt rene i utforming. I all hovedsak har de bestått av en glassflate med ramme i krom i topp og bunn. Nå har også dusjdørene fått seg et nytt og friskt utseende, og finnes nå som en glassflate med dør i sort jern.

Slike dusjvegger skaper et mer markant skille mellom dusjen og badet. De er beregnet for våtromsområder, og er perfekt for deg som ønsker en elegant stil på badet.

Hvis det høres for dramatisk ut, kan du heller gå for en dusjarmatur i sort. Da plukker du opp de fine detaljene fra servanten. Har du et badekar, kan du gå for en innebygd, sort armatur til det også.

Les også: 10 enkle tips for drømmebadet

Sett stemningen med riktig interiør

Mange av oss leter etter spafølelsen når vi først skal innrede badet. Og hvem kan klandre oss? Det er tross alt her vi skal våkne til om morgenen, og få en søvndyssende følelse om kvelden. Selvfølgelig krever det litt av interiøret.

Uansett hva du velger av fliser, er sorte baderomsmøbler et blikkfang i rommet. Har du lyse fliser og et sort servantskap, får du rene linjer som lager naturlige skiller mellom sonene i badet.

I år er det matte fronter og naturlige materialer som gjelder, men du har også mange fine varianter i sort høyglans.

Vil du forvandle badet ditt til en oase? Besøk en av våre butikker, og vi gir deg en uforpliktende konsultasjon for å gjøre drømmebadet ditt til virkelighet.