Slik sjekker du om produktene du kjøper til badet har god kvalitet

Vannlekkasje

Det er 70.000 vannskader i året i Norge. Dette tilsvarer en vannskade hvert tiende minutt.

 

Lekkasje på badet kan fort bli en kostbar affære og mye stress. Særnorske forhold gir lekkasjer og vannskader og det er en flom av produkter som ikke tåler norske forhold på markedet, hevder Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL). NRL råder folk til å kjøpe produkter gjennom fagfolk som har faste grossistforbindelser.

Hva bør man se etter?

  • Sammenligne materialer og vekt på produktene.
  • Er produktet godkjent for norske forhold? Seriøse leverandører kan garantere for kvaliteten, og om produktet er godkjent for bruk i Norge eller ei. Hvis du handler gjennom rørlegger, vil det være han som er ansvarlig for kvaliteten. Handler du på nett eller i byggvarehus, bør du etterspørre dokumentasjon. Se etter Sintef-godkjenning.
  • Spesielt viktig er det at vannførende utstyr som tappekran, blandebatteri og rørdeler er Sintef-godkjent. Det innebærer at de er godkjent for bruk i Norge.
  • VVS-bransjen og fagfolk anbefaler alltid forbrukere å kjøpe blandebatterier og alt som har med vann å gjøre hos profesjonelle forhandlere. Da har du automatisk reklamasjonsrett og det gjør det enklere å få skiftet deler om noe skulle gå i stykker.
  • Det er lurt å legge litt penger i et skikkelig blandebatteri av god kvalitet. Det kan forhindre uforutsette vannlekkasjer.
  • Sjekk materialene som er brukt i baderomsmøblene. Enkelte baderomsmøbler er gjerne utformet med finerplater i skrogene. Det vil si at de ikke tåler fuktighet i det hele tatt. Møbelet vil trekke inn vann, relativt mye fortere enn produkter laget i andre materialer. Det er med andre ord vesensforskjeller på kvaliteten her, og derfor lurt å være bevisst i forkant av kjøpet slik at du ikke får noen kjedelige overraskelser. Sjekk at møbelet tåler fuktig luft.

Listen er hentet her

Baderingen har leverandører som kan garantere for kvaliteten, og selger kun produktet som er godkjent for bruk i Norge. Hvis du handler gjennom oss, er du er sikret reklamasjonsrett og garanti på produktet. Spør din lokale Badering-butikk om råd!

 

 

Her er noen av Baderingens kvalitetsleverandører: