3 sterke baderomstrender for 2024

Naturlige treverk, minimalistisk japandi, eller moderne retro? Vi har valgt ut 3 av baderomstrendene som skiller seg ut, og sett på hvilke detaljer du kan fokusere på i år. Les videre for å se hva som blir å se på mange skandinaviske baderom i 2024. Hvilken stil og hvilke detaljer liker du best?

1. Varme og naturlige treverk

Det har lenge vært veldig populært med naturmaterialer og naturtoner i skandinaviske hjem. Det skaper en harmoni og balanse på badet, i tillegg til å gi en fin kontrast til materialer som fliser, stål og glass.

Les også: Slik får du et trendy bad – uten renovering

Naturlig treverk tar hovedrollen i baderomsdesign for 2024. Tidligere har det vært mer populært med lysere, litt kjøligere trenyanser, som hvitoljet eik. Det vi ser som en stor trend i år, er varme og mer naturlige tresorter – som mørkbeiset eller naturoljet eik og valnøtt. Det skaper en varm og innbydende følelse på baderommet.

2. Minimalistisk Japandi – harmoni i enkelhet

Japandi-stilen, en fusjon av japansk minimalisme og skandinavisk design, fortsetter å være et sentralt uttrykk i 2024. Denne tilnærmingen fremhever enkelhet, funksjonalitet og harmoni, en såkalt mindre er mer tankegang, og vekker den harmoniske spafølelsen på baderommet.

Klare linjer, nøytrale farger, botaniske elementer og veldefinerte rom skaper et baderom som stråler av ro. Møbler og tilbehør i en blanding av japansk og skandinavisk design gir et unikt preg av raffinert enkelhet.

La deg inspirere av japansk tradisjon med å bringe naturen inn. Innred gjerne baderommet med litt grønne planter eller små Bonsai-trær. Dette gir rommet et friskt pust og en følelse av forbindelse med naturen, som er en sentral del av denne trenden.

Les også: Slik vedlikeholder du baderommet

Bilde: Korsbakken Bad

3. Retro sjarm kombinert med moderne finish

Moderne retrostil bringer tilbake elementer fra fortiden, i form og farger, men med en moderne vri fra nåtiden. I 2024 kan vi se påvirkning fra 60-, 70- og 80-tallet, kombinert med nye materialer, funksjoner og ny teknologi.

I 2024 kan vi regne med å se mer av detaljer fra denne stilen, og noe av det mest populære er dusjglass med spennende og vakre overflater og strukturer, der riller er mest trendy akkurat nå.

Stilen gir badet et lunt og varmt preg, med fargerike fliser, runde former, runde lamper og ikoniske møbelklassikere. Stilen kommer til liv der grunntoner som beige, brunt og lune grønntoner møter innslag av oransje og blekgult. Moderne retro er virkelig en feiring av det nostalgiske, men med et øye for det freshe, nye og moderne.

Bilde: Korsbakken Bad

Bilde: INR

Baderomsdetaljene definerer stilen

Det er ofte de små detaljene som gjør stor forskjell på helhetsinntrykket av stilen på et baderom. Flere av de største trendene vi spår for 2024 er detaljer basert på naturlige teksturer som lin, bomull, keramikk og treverk i tillegg til matte overflater og farget eller rillet glass.

Les også: Vanntette veggplater – det lekre alternativet til fliser

Matte overflater erstatter høyglans

Vi har tidligere sett blanke fliser og høyglans på armaturer og baderomsmøbler – men det er byttet ut med mattere overflater. Looken blir da en perfekt blanding av et sofistikert og minimalistisk uttrykk, i tillegg til at det reduserer synlige flekker og fingeravtrykk. De blanke messingarmaturene blir for mange nå byttet ut mot mattere varianter.

Mykere former og silhuetter

I årets baderomstrender er det myke, organiske og dusere detaljer som står i sentrum. Ovale og rektangulære speil på høykant har blitt veldig trendy i år, og erstatter i stor grad kvadratiske og sirkulære speil.

Mykere former gjelder også for baderomsbelysning. Vi ser at stadig flere velger små, runde lamper som stemningsbelysning på veggen, og LED-lys under, i, eller rundt selve speilet – istedenfor en lampe på toppen av speilet.

Form og funksjon

Et baderom kan være en drøm og se på, men det hjelper ikke om det ikke er funksjonelt også. Et vakkert og funksjonelt bad er nøkkelen til suksess, dette er greit å ha i bakhodet når du skal pusse opp og innrede badet ditt. Tenk på hvilke løsninger som passer akkurat ditt eller din families behov, og tilpass etter størrelsen på badet.

Det kan være at du har et lite bad, med begrenset plass. Da kan et par dusjdører, som du kan folde innover etter bruk, være perfekt for deg. Tenk også på smarte oppbevaringsløsninger som holder baderommet organisert. Her har du mange muligheter – som blant annet høyskap, kommoder og romdelere i skuffer, som hjelper deg å holde orden på sakene dine.

Skal du pusse opp badet i år?

Enten du skal pusse opp badet, eller bare bytte ut møbler og detaljer, kan du la deg inspirere av trendene og elementene som er sentrale for 2024.

2024 ser ut til å bli et år med enda mer fokus på at baderommet er ditt personlige fristed i hjemmet. Det er her man kan utføre sine daglige ritualer og rutiner, med også ta seg litt mer tid til rekreasjon og tilstedeværelse. La deg inspirere av naturen, roen og der det moderne forenes med retro sjarm.

Finn din nærmeste Baderingen forhandler her: Finn din forhandler – Baderingen • Alt til badet