Fibo

Vanntette veggplater – det lekre alternativet til fliser

Glatte vegger uten fuger kan gi badet ditt et unikt og flott særpreg. Med Fibo-veggplater blir veggene i tillegg 100 prosent vanntette. Dessuten er de billigere og enklere å montere enn fliser.

For mange er det naturlig å gå for veggfliser når de skal pusse opp badet. Det er jo man har hatt på baderom i alle år, og det er ingenting galt med det heller. Tvert imot finnes det massevis av lekre fliser på markedet. Samtidig har vi også andre alternativer, som det vanntette veggsystemet fra Fibo.

Les også: Trendy bad – uten renovering!

Hvorfor velge veggplater?

Sammenlignet med fliser er Fibo-paneler både enklere og raskere å montere. I tillegg er prislappen hyggeligere.

Her er noen av fordelene ved å montere vanntette veggplater fra Fibo:

  • Du får et annerledes look på badet, helt uten synlige skjøter.
  • Det er rimeligere enn veggfliser
  • Monteringen er enklere og raskere enn flislegging
  • Fibo-platene er ekstra slitesterke og enkle å rengjøre
  • Seks kolleksjoner og massevis av farger å velge blant

Hvordan renholdet blir er noe man ofte ikke tenker på i designprosessen. Med veggplater trenger du ikke tenke på smuss som typisk fester seg i fugene. Det er heller ikke nødvendig å bruke rengjøringsmidler med slipeeffekt for å bli kvitt hardtsittende smuss.

Ta kontakt med din nærmeste Baderingen-butikk for å lære mer om vanntette veggplater.

Her ser du fargen Grey Sand fra Adagio-kolleksjonen. Foto: Fibo.

Et fullverdig alternativ til veggfliser

Ved oppussing av bad må våtromsnormen overholdes. Mange tror derfor at fliser er den eneste løsningen, men det er ikke tilfellet. Ettersom Fibo-systemet er 100 prosent vanntett, er nemlig veggflatene godkjent i henhold til våtromsnormen. Fibo har teknisk godkjenning fra SINTEF, og er testet etter kravene i Europakommisjonens ETAG 022.

Hvis veggplatene er montert riktig, kan man altså være helt sikker på at de er fullstendig vanntette. På toppen av dette er materialene platene er laget av så slitesterke at veggpanelene leveres med 15 års garanti.

Fibos veggplater er laget av syv lag med PEFC-sertifisert bjørkefiner, som er dekket av høytrykkslaminat. Dette gir deg en fullverdig fuktsperre og en 100 prosent vanntett vegg.

Enkelt å montere

Å legge fliser krever ganske mye forarbeid, og er en tidkrevende prosess selv for fagfolk. Med Fibo-veggplater får du et ferdig baderom vesentlig raskere. Panelene kan monteres direkte på eksisterende vegger eller på stenderverket.

Veggplatene klikkes enkelt inn i hverandre takket være Fibos Aqualock-system. I underkant og i rommet hjørnene festes platene i metalprofiler. I alle skjøter forsegler man med en spesiallaget fugemasse kalt Fibo Seal.

Fibo.no finner du en rekke monteringsfilmer som guider deg gjennom prosessen. Det er også laget et eget e-læringsprogram, der du kan sertifisere deg selv og sikre at monteringen blir riktig.

Les også: Slik får du et moderne bad

Vanntette veggplater til bad, kjøkken og andre rom

Foruten veggpaneler for våtrom produserer Fibo vanntette veggplater til kjøkkenet. Disse gir en fullverdig beskyttelse mot vann og sprut fra matlaging. På kjøkkenet er standhaftige merker fra matsprut i fugene mellom flisene et kjent problem. Bruker du derimot veggplater blir renholdet mye enklere.

Fibo Kitchen Board i fargen Black Marble. Foto: Fibo.

Også når det gjelder Kitchen Boards finnes det mange design å velge blant, og det er laget egne monteringsfilmer for kjøkkenet.

Og ønsker du å montere veggplater i andre rom er det selvsagt ikke noe i veien for det. De er like enkle å montere i rom som ikke nødvendigvis må være vanntette.

Veggplater er et miljøvennlig alternativ

Fibo er et godt valg for deg hvis du er opptatt av miljø og bærekraft. Veggplatene er laget av fornybart tre med egen EDP (Environmental Product Declaration), og hvis byggeprosjekter velger Fibo vil det påvirke prosjektets miljøsertifikat (BREEAM-NOR) i positiv retning.

Du kan lære mer om Fibo-veggsystemet på Fibos nettsider, eller ved å kontakte din nærmeste Baderingen-butikk.

Fibo har også en serie med ekstra lange panel (3020 mm), for deg som har det høyt under taket. Foto: Fibo.