Slik får du et trendy bad – uten renovering

Med nokså enkle grep kan du få et flott, nytt bad, uten å måtte refinansiere boliglånet.

På 70-tallet begynte reisen til Norges største produsent av baderomsmøbler, Linn Bad. I rollen som markedssjef finner vi i dag Linn B. Grønningen, som selskapet er oppkalt etter. Hennes bestefar og far startet opp under navnet Vik interiør i 1975, og da faren tok over sjefsrollen ble navnet endret. Linn Bad kan altså skilte med over 40 år i bransjen, og er i dag kjent for sitt fokus på kvalitet, funksjonalitet og design.

Alt produseres i Vik i Sogn, og så man kan trygt si at baderom er en del av DNAet til Linn. Derfor tok vi kontakt med henne, for å finne ut hvordan man får et moderne og trendy bad uten å totalrenovere.

Les også: Gi badet et løft med sorte detaljer

Vær dristigere med fargene på badet

– Hvis det ikke er nødvendig å gjøre noe med vegger og tak kommer man langt med nye møbler, ny servant og et nytt speil, kommenterer Grønningen. Hun legger til at mange nå ønsker å utforske andre farger enn hvitt på badet sitt:

– På badet har nordmenn alltid vært glade i hvitt. Nå ser vi imidlertid at denne trenden er i ferd med å snu. Folk begynner å bli mer modige med fargevalgene og erstatter det hvite med farger som blått og grønt. Dette stemmer godt overens med trendene vi ser nedover i Europa. De ligger ofte et år foran når det gjelder trender, så vi drar på flere internasjonale messer hvert år. Der henter vi inspirasjon, som vi kombinerer med tilbakemeldinger fra kunder via forhandlere. Det er viktig for oss å tilpasse oss til det norske markedet, og levere produkter som både er moderne og møter folks behov.

Tenk annerledes og bruk andre farger enn bare hvitt på badet

I 2019 kommer den nye Emma-serien til Linn Bad, her i fargen isbre sammen med et rundt speil med lyskant. Foto: Linn Bad

Så man trenger ikke lenger tenke at innredningen skal være tidløs?

– Nei, for 2019 og fremover er det definitivt modige og sterke farger som gjelder. Ikke så mye på fliser og gulv, men på fronter og tilbehør. Det passer perfekt for deg som vil ha et trendy bad uten å måtte pusse opp alt, forklarer Grønningen.

Kjøp møbler og tilbehør fra Linn Bad og andre kvalitetsleverandører hos Baderingen. Finn nærmeste butikk her.

Mal en kontrastvegg

Linn trekker også frem en trend vi har sett andre steder i huset, nemlig kontrastveggen.

– Vi har sett det i stuer og på soverom allerede, og nå kommer den til badet. Dette kan du få til uten å totalrenovere, for det går jo fint an å male eksiterende baderomsplater. Alt du trenger er god grunning, og maling som er beregnet på våtrom. Jeg har gjort det selv, og det ble veldig bra.

Les også: Derfor velger stadig flere dusjtoalett

Velg sorte detaljer og runde speil

Hvis møblene dine er designet for det kan utskifting av kun dør- og skuffefronter være nok til å gi badet et nytt preg. I tillegg trekker Linn frem at speilet er viktig. Hun anbefaler noe som både er trendy og funksjonelt.

– Velg et speil med integrert og regulerbar belysning, slik at du kan justere lyet etter behovene dine. Det er trendy, og i tillegg praktisk. Runde speil kom inn for fullt i 2017, og den trenden tror kommer til å fortsette en stund til.

Det trendy runde speilet kan du supplere med nye kraner og detaljer. Gjerne i sort:

– Kobber har vært en het trend de siste to årene, men nå er det svart matt som teller. Det er in med svarte, matte kraner, svart, matt dusjgarnityr, svart matt sluk, tilbehør, håndtak, ja det meste. Og dette er jo ting som enkelt kan byttes ut.

Fra stua til soverommet til badet. Kontrastveggen er her

Med våtromsmaling kan du skape en delikat kontrastvegg på badet. Foto: Linn Bad

Å friske opp detaljene er en kort vei til et nytt bad

Sorte detaljer er i vinden som aldri før. Foto: Linn Bad

Ikke glem de minste detaljene

Linn avslutter med to tips som er lett å glemme:

– Når du først har fått det nye badet ditt, kjøp nye håndklær som matcher. Sett gjerne også noen planter på badet, det er veldig trendy. Bare sørg for at det er planter som tåler å stå lenge uten å få noe særlig lys, avslutter Grønningen.

Trenger du mer inspirasjon? Ta kontakt med nærmeste Baderingen-butikk, så hjelper vi deg med å skape drømmebadet innenfor ditt budsjett.