Derfor velger stadig flere et dusjtoalett

Dette er et velværeprodukt, med funksjoner og innstillinger du vil elske.

 

Toalettet. Alle har vi et, og alle bruker vi det. Det har dessuten sett ganske likt ut i mange, mange år. Frem til nå. Du har sikkert sett det i filmer eller på TV, eller kanskje du har vært på reise i Østen? Ja, vi snakker om dusjtoalettet.

Dusjtoalettet både spyler og føner, og fjerner til og med lukt. Aldri igjen en kald doring eller irritasjonen over at det er tomt for dopapir.

Se hvordan du kan gi badet et ansiktsløft med sorte detaljer

Teknologiens inntog på badet

De teknologiske fremskrittene skjer på alle fronter i dag. Stadig vekk dukker det opp nye duppeditter som gjør livene våre enklere, og vi elsker dem. Det har lenge vært litt tabu å snakke om dusjtoaletter blant oss nordmenn, men det ser ut til å være en saga blott. Det kan Arne Korsbakken fra Korsbakken Trading AS bekrefte.

Hvilke fordeler har et dusjtoalett?

– Fordelene er mange, forsikrer Korsbakken. Dette er et velværeprodukt, med funksjoner og innstillinger du vil elske. Toalettet er renslig og hygienisk. Etter hvert spyl renses «spyle-staven» av elektrolysebehandlet vann, og toalettet har et har et luftrensende filter som fjerner lukt.

– Det kan også være et godt hjelpemiddel for eldre som har litt problemer med å stelle seg selv, hvor det ofte kan være litt vanskelig å opprettholde renslighet etter et toalettbesøk. Det har til og med vært studier som viser at kvinner som slet med urinveisinfeksjon, mistet eller fikk redusert infeksjonene betraktelig, sier han.

Les også: 10 enkle tips for drømmebadet

Vegghengt dusjtoalett fra Korsbakken.

Stilrent og hygienisk. Dette er et dusjtoalett av typen TOTO modell GL 2.0. Bildet er hentet fra Korsbakken.

Er et dusjtoalett vanskelig å bruke?

– Nei, ikke i det hele tatt, bedyrer Korsbakken. Toalettene er veldig intuitive, og smarte. Staven i toalettet, eller «dusjarmen», kan programmeres og tilpasses etter hvem det er som sitter på skålen. Ønsket temperatur, plassering og skyllemønster.

– Det finnes også en egen «lady-spyl»-innstilling for intimhygiene. Det ligger mye vitenskap bak, beklager ordspillet, hvordan hver dråpe som spyles ut skal treffe. Slik blir toalettbesøket en behagelig opplevelse.

Sørg for å sjekke kvaliteten når du skal ha produkter til badet – Her er våre tips!

Har det blitt vanligere med dusjtoalett i Norge?

– Før var dette med dusjtoaletter noe man hadde problemer med å snakke om, men det er ikke lenger tilfellet. Det er ikke like ukjent for oss nordmenn nå, og flere av oss har hatt et møte med dusjtoalettet på eksempelvis hoteller.

– Selv har jeg snakket om produktet i mange år nå, og blitt godt vant med temaet. Det er lett å snakke om et så fantastisk produkt da det har så mange fordeler. Fortsatt har de fleste av oss et toalett av den tradisjonelle sorten hjemme, men vi ser en tydelig økning i salg og interesse. Dette er fremtidens toalett, sier han.

Har man imidlertid først prøvd det en gang, er det vanskelig å gå tilbake til en tradisjonell do.

Er det dyrt å bytte til et dusjtoalett?

Det er klart det koster litt mer enn et tradisjonelt toalett. Våre dusjtoaletter fra merket TOTO er verdens største på akkurat dusjtoaletter. Disse får du fra 25 000,- og helt opp til 50 000,-, og det er det ikke alle som er villige til å punge ut for et toalett … ennå. Men vi ser en økende popularitet og nysgjerrighet. Har man imidlertid først prøvd det en gang, er det vanskelig å gå tilbake til en tradisjonell do, slår Korsbakken fast.

Baderingen har et bredt utvalg av dusjtoaletter

Hvis du er av typen som er opptatt av god hygiene, velvære og funksjonalitet, er dusjtoalettet absolutt noe for deg. Og noe du bør vurdere hvis du skal pusse opp badet ditt i nærmeste fremtid. Hos Baderingen har vi dusjtoaletter i flere modeller fra kjente leverandører. Nysgjerrig? Stikk innom din lokale Baderingen og snakk med en av våre eksperter. Det vil du ikke angre på.

Geberit Aquaclean dusjtoalett - Baderingen

Med et dusjtoalett kan du endelig vinke farvel til dorullen. Dette er et Geberit Aquaclean.