Slik vedlikeholder du baderommet

Slik vedlikeholder du baderommet

Foreta jevnlig vedlikehold og sikre at baderommet ditt holder seg fint i mange år. Vi gir deg gode tips til hvordan du får ditt bad til å vare lenger!

Hos Baderingen leverer vi flotte baderomsløsninger, utført av fagutdannede med våtromssertifikat. Vi har gode garantier, og tilbyr service i hele badets levetid. Likevel er det mange ting du som eier av badet kan gjøre for å øke badets levetid.

Vi har samlet sammen en kort oversikt over hvordan du kan vedlikeholde ditt baderom, slik at du kan ha glede av det i mange år fremover.

Sluk

På baderommet finnes det mange sluk. Blant annet i dusj, badekar og servanter. Det aller viktigste du kan gjøre for å vedlikeholde dine sluk er å rense dem regelmessig.

Hår og såperester kan samle seg opp å hindre vannet i å renne ordentlig igjennom, noe som i verste fall kan føre til vannskader på badet ditt. Det er både smart og nødvendig å ha gode rutiner på å gjøre en enkel rens i slukene. Gode og riktige rensemidler for sluket er viktig. Vi anbefaler for eksempel Mudin fra Norenco. Denne renser godt, men er samtidig skånsom mot både plast, betong, stål, loddinger og gummi.

Badekar

Etter hvert bruk av badekaret skal det alltid tømmes fullstendig for vann og skyldes godt, gjerne med et mildt rengjøringsmiddel. På denne måten får du fjernet såperestene med en gang, slik at badekaret holder seg rent lenger.

Mer omfattende rengjøring gjøres med rengjøringsmidler tilpasset materialet badekaret er laget av. Som tidligere nevnt er vedlikeholde av sluk viktig, og det er en sentral del av vedlikeholdet her.

Vikingbad Rore Badekar. Foto: Vikingbad

Dusjløsninger

Dagens moderne dusjløsninger er enkle å rengjøre og er laget av materialer av god kvalitet.  Dusjkar er som regel laget i materialer som sanitærporselen eller akryl. Er dusjveggene bør alltid spyles av etter hver bruk, for å unngå at smuss og kalk fester seg.

Hvis veggene er laget av klart glass, bør du i tillegg bruke en nal for å unngå skjolder. Sluket i dusjen er kanskje det aller viktigste sluket på badet. Gjør det gjerne til en vane å tørke av sluket og fjerne hår etter hver bruk.

Armatur

For å sikre et godt trykk og en ren kran anbefaler vi at du rengjør silen i vannkranen minst én gang per år. Legg den i vann og såpeblanding i noen minutter, slik at smuss kan løse seg opp. Ellers skal armatur vaskes med rengjøringsmiddel tilpasset materialet den er laget av.

Baderomsinnredning fra Linn bad. Foto: Linn bad.

Varmvannsbereder

Visste du at du jevnlig burde vedlikeholde varmtvannsberederen? En varmtvannsbereder har som regel gode garantier og er ment for å vare lenge, men det er flere ting du selv kan gjøre for at den skal vare så lenge som mulig.

Nyere varmtvannsberedere trenger årlig tilsyn og vedlikehold fra rørlegger. Det er likevel både mulig og lovlig å gjøre denne jobben selv, hvis du har den kompetansen som skal til. Blant annet kan du ta en sjekk av vanntrykket i reduksjonsventilen, samt sjekke lufttrykket.

Høiax CONNECTED smart varmtvannsbereder. Foto: Høiax.

Toalett

I vedlikeholdet av toalettet er rengjøringen en sentral del. Det anbefales å vaske toalettet nøye, minst én gang per uke. Dette er for å hindre at kalk og smuss samler seg opp og gjør det vanskelig å få rent senere.

Fjern gjerne toalettsetet hvis det er mulig, for å komme bedre til ved rengjøring. Både toalett og toalettsete har som regel gode garantier. Våre dyktige fagarbeidere kan også komme hjem til deg for service ved behov.

Porsgrund Glow Rimfree. Foto: Porsgrund.

Benkeplater og baderomsmøbler

Baderomsmøbler skal være laget for å tåle klimaet på badet. Likevel er bør du alltid sikre at møblene ikke blir utsatt på vannsøl. Møblene kan med fordel rengjøres regelmessig med en fuktig klut, og vaskes med tilpassede rengjøringsmiddel.

Vannlås

Ved vedlikehold av vannlåser er første prioritet å sjekke om den er tett og tørr. Dette er noe som burde sjekkes jevnlig for å unngå lekkasjer. Hvis vasken er tett og rensing av sluket ikke hjelper, kan det sitte i vannlåsen

Det kan skje at noe setter seg fast, eller at det samles opp for mye hår og smuss i vannlåsen – som kan føre til at vasken tetter seg. Vannlåsen kan heldigvis enkelt tas fra hverandre uten verktøy. NB! Husk å sikre at den er ordentlig tett når du setter den sammen igjen.

Damixa Silhouet Touchless servantkran. Foto: Korsbakken

Vi hjelper deg med vedlikehold og service!

Vi i baderingen utfører alt av reparasjoner av ditt sanitæranlegg. Vi fikser at fra en dryppende kran til nye løsninger for vannbesparing på badet ditt. Ring nærmeste Badering butikk for en gjennomgang av ditt sanitær anlegg. Dette gir deg trygghet og er en god investering.