10 enkle tips for det ultimate badet!

Uansett om du planlegger et stort eller lite bad, så er prinsippene det samme! Med disse ti enkle tipsene i bakhodet når du skal planlegge badet ditt, vil du få et stilig og ikke minst funksjonelt rom.

1. Målebåndet er din beste venn
Lag en detaljert liste over alle målene i rommet før du begynner. Mål også lengden mellom armaturene dine. Det vil da bli lettere å planlegge å lage gode løsninger for ditt bad.

2. Planlegg lyskildene
Mange baderomsmøbler kommer med innebygd lys i speil og overskap, men glem ikke de andre lyskildene som skaper stemning på badet ditt. Spør din elektriker om råd!

3. Frittstående eller integrert vask?
Frittstående vask gjør at badet virker større, men du mister lagringsplassen… Hvilket behov har du?

4. Tenk varme tanker!
Ingen liker et kaldt bad, så husk og tenk på dette før du begynner. Det finnes mange teknikker og produkter på markedet nå, så det lønner seg å undersøke litt for å finne det som dekker ditt behov.

5. Ventilasjon lønner seg
Fuktighet er hard kost for badet. Og vil du unngå damp, lukt, sopp og mugg, bør det være effektiv ventilasjon i rommet.

6. Nytelse og komfort
Komfort på badet er viktig, så gjør plass til dette når du tegner opp badet. En myk stol eller en benk gir noe ekstra til badet og er både praktisk og visuelt.

7. Sett ditt preg på badet
Alle har forskjellig stil og et personlig bad er bedre enn ett sterilt bad. Bland stiler og let etter de unike funnene som gir badet ditt det lille ekstra.

8. Farge
Fargen på veggen skal ikke ha hovedrollen på badet ditt. Ved å bruke duse farger skaper du ro og harmoni på badet ditt.

9. Grønt er skjønt
Selv på små bad er en blomst eller planter velkommen. Planter tilfører den naturlige og beroligende effekten du ønsker.

10. Fliser og trender
Kontraster er viktig, og trenden innen fliser varierer stadig. Akkurat nå vil folk ha så store fliser som mulig og gjerne med litt dekor i form av mosaikk og rullestein. Dette er med på å gi badet en naturlig følelse og er en kontrast som gjerne skiller dusjen fra resten av badet.