Høstens heteste baderomstrender

Listen for å pusse opp baderommet har blitt senket de siste årene. Vi pusser opp oftere og dristigere. Hva er på baderomsmoten denne høsten, og trenger det egentlig å koste så mye?

Følg gjerne trender, men husk også at det skal være tidløst. Det gjelder spesielt hvis du går grundig til verks. For enklere forbedringer, som armaturer og diverse baderomsartikler, er det enklere å være litt vågal. Sørg bare for at produktene er av god kvalitet, for det er disse detaljene som gjør at badet ditt virkelig skiller seg ut.

Vi har nok til å levere på etterspørselen, men vi skulle gjerne hatt mer.

Plutselig skulle alle ha sorte baderomsartikler

Endre Gilstad fra Smedbo, leverandør av baderom og baderomsutstyr, forteller om en ny trend som har tatt helt av.

– Plutselig kom sort som et skudd, baderomsartikler i matt sort. Det er mye enklere å følge trender med sort, for det passer til det meste og man kan bytte ut færre komponenter samtidig som det oppleves helhetlig. Vi har nok til å levere på etterspørselen, men vi skulle gjerne hatt mer.

Les også: Gi baderommet et ansiktsløft med sorte detaljer

Vi har også snakket med butikkene, representert ved Nina Kristin Grønset fra Krohn Rørleggerbedrift, og hun forteller om bestillingslister og utsolgte varer.

– Sort er så populært at det går tomt på leverandørsiden, sier hun. Sorte sluk og armaturer selger som varmt hvetebrød, legger hun til.

Sorte, trendy detaljer på baderommet.

Sorte detaljer er så hett i høst at det jobbes på spreng for å levere nok. Bildet er hentet fra Duravit.

Hexagon-fliser på vegger og gulv

Mange velger baderomsplater uten fuger når de pusser opp, men skal vi tro Grønset er hexagon-fliser noe stadig flere etterspør. Den sekskantede formen går også igjen i annet interiør, men på badet er det primært flisene som skal ha seks kanter.

– Ja, det er mange som vil ha hexagon-fliser. I tillegg er armaturer og baderomsartikler i rosegull veldig populært, for ikke å glemme klassikeren krom, legger hun til.

– Vi har også merket oss at kundene velger dusjbunner når de pusser opp. Disse tar mindre plass enn det tradisjonelle kabinettet, men er altså tryggere enn å dusje rett på gulvflisene.

For mange slurver med finishen

Det kan være en kostbar investering å pusse opp hele badet, så mange velger å utføre mindre endringer. Dette er en smart måte å oppgradere på, da du kan få et trendy baderom til en ganske rimelig penge. Det er imidlertid altfor mange som gjennomfører en full renovering, men mister litt oversikt på oppløpssiden.

– Den vanligste feilen folk gjør, er å slurve med finishen, fortviler Gilstad, før han forteller en kort anekdote om at kvalitet er viktig.

– Vi har en kunde som pusset opp badet for 38 år siden, og de tok med seg interiøret da de flyttet til ny bolig nylig. Det sier litt om hvor viktig detaljene kan være, poengterer han.

Det viktigste er uansett at du velger et bad som du vil trives på, og at detaljene er tilpasset din smak og ditt bruk. Snakk gjerne med en av våre baderomseksperter hos din nærmeste Baderingen-butikk.

Alterna dusjbunn er trendy i høst - Baderingen

Dusjbunn er en smart, trygg og pen løsning, og derfor også veldig populær. Bildet er hentet fra Alterna.

Bildene er hentet fra leverandørene Duravit, Alterna og Viking Bad.