Finn den rette kjøkkenkranen for deg

De heter kjøkkenkraner på folkemunne, men på fagspråket går de ofte under navn som blandebatterier, kjøkkenbatterier eller kjøkkenarmaturer. Uansett hva man kaller dem er det veldig mange å velge blant.

Det finnes såpass mye å velge i når det kommer til kjøkkenkraner ,at det er lett å bli litt matt. Lurer du på hva du burde tenke på før kjøp? Ja, da er du på riktig sted.

Produsenter av kjøkkenkraner har nemlig fulgt med i timen. Flere og flere av oss har såkalt åpne kjøkken- og stueløsninger, og derfor er det viktig at kranen ikke bare er funksjonell. Den skal også være en del av interiøret.

Oras optima Hybrid kjøkkenkran

Kjøkkenkranen Optima fra Oras er en flott og praktisk hybridkran. Kranen har både den berøringsfrie funksjonen, og enkle hendler for kaldt og varmt vann. Foto: Oras

 

Store valgmuligheter blant kjøkkenkraner

Samtidig blir kjøkkenkranen brukt flere ganger om dagen, og den må definitivt være brukervennlig. Kjøkkenkraner kommer i alle varianter, liten og nett, stor og robust, og i mange ulike farger. Du kan få krom, børstet, matt, gull, sort, bare for å nevne noen. Det finnes også modeller med uttrekkbar slange i tuten, med både vanlig stråle og dusjstråle. Nå har det dessuten kommet en del berøringsfrie kjøkkenkraner. Vannet blir automatisk skrudd på når hånden din er i nærheten, og på denne måten trenger du ikke velge mellom design og funksjon. Tenk bare hvor stilig en kjøkkenkran kan bli hvis den ikke trenger noe håndtak.

Hva er ditt ansvar og hva er rørleggerens?

Du er ansvarlig for at kjøkkenkranen din er godkjent for norske forhold og at produktet innehar riktig dokumentasjon. Ellers er det fritt frem, men det er noen ting du burde bestemme deg for før du ser på ulike modeller. Vil du for eksempel ha høy eller lav tut på kranen? Kommer den til stange med overskap hvis den blir for høy, og vil den passe foran vinduet eller opp mot flisene?

Når du har valgt deg ut en kran tar rørleggeren over. Da er det han som har ansvar for å dekke eventuelle feil på kranen eller feil ved montering.

Damixa Silhouet kjøkkenkran

Silhouet-modellen til Damixa finnes med og uten avsteningsventil for oppvaskmaskin, og leveres også i sort. Foto: Damixa.

 

Rengjøring av kjøkkenkraner

Vasker du jevnlig trenger du kun en fuktig klut og et mildt oppvaskmiddel. Tørk gjerne over med en tørr klut for et skinnende resultat. Har du fått noen vanskelig flekker på kranen kan du prøve med litt eddik.

Få hjelp av ekspertene

Folk flest velger kran etter utseende og stil, og det er det ingenting i veien med. Det kan likevel være lurt å snakke med en av våre eksperter. Fortell oss hva du liker og vi vil finne din perfekte kjøkkenkran, som både er fin, praktisk og som dekker dine behov på kjøkkenet. Vi har et stort utvalg av kjøkkenkraner, i både ettgreps, togreps, berøringsfrie, og hybridversjoner. Finn nærmeste Baderingen-butikk her.

mora cera duo kjøkkenkran

Mora Cera Duo har utrekkbar tut, selv om det ikke ser slik ut ved første øyekast. Det er dermed en veldig allsidig kran som fortsatt har et stilrent design. Foto: FM Mattsson Mora Group Norge AS