Emerald Massasjebad

Boblebad med utsikt!

7 ting å tenke gjennom før du plasserer et utendørs massasjebad i hagen.

Behov og ønsker
Tenk gjennom familiens behov og ønsker for massasjebadet. Vil dere ha den for dere selv, eller er det viktig for dere å invitere venner for en dukkert? Nyter dere stillheten med en bok eller rolig musikk? Svarene vil hjelpe dere å velge riktig plassering og hvilken modell som er riktig for dere.

Tilgjengelighet
Jo nærmere badet er huset, jo mer glede får du av det. Tilpass massasjebadet til en eksisterende terrasse, slik at det blir lett å komme frem til det. Vurder skjerming mot naboene og veien, men husk også på utsikten. 

Massasjebadet må plasseres slik at det er tilgang til motorrommet for inspeksjon, fremtidig service og så videre.

Skal du felle ned badet i terrassen, bør du sørge for tilgang enten fra undersiden eller i form av en luke/lem som gir tilgang til hele kabinettsiden, og en bredde slik at du som kunde eller tekniker kan få tilgang.

Lover og regler
Som for så mye annet, er det lover og regler når det kommer til boblebad i hagen. Som eier av et massasjebad er du ikke pliktig å sende inn søknad under forutsetning av følgende:

At massasjebadet ikke er større enn 10m2 i grunnflate, at den plasseres minimum fire meter fra nabogrensen og at den sikres mot at barn og voksne kan falle i den.

Relevante lover som regulerer dette er Plan og byggningsloven § 83. Basseng, brønn og dam og Teknisk forskrift § 7-48, Sikkerhet mot drukning.

Spesielle regler kan likevel gjelde, som for eksempel innenfor 100-meters sonen til sjøen. Er du i tvil så ta kontakt med din kommune.

Underlag
Utendørs massasjebad må settes på et stabilt og slett underlag. En stabil betongplatting, heller, en godt konstruert treterrasse eller lignende er bra. Den bør tåle vekten av minst 500kg pr. m2.

Drenering
Sjekk hvordan renner vannet når det regner. Vannet bør renne bort fra huset og andre tilbygg; det må ikke bli stående eller legge seg i vannpytter nær massasjebadet.

Strøm
Massasjebadet må tilkobles en egen sikringskurs (uten annet utstyr tilkoblet) direkte tilkoblet husets sikringskap og tilhørende jordfeilbryter. Sikringsstørrelsen varierer fra minimum 12 ampere til 40 ampere, 230 volt enfas C-element. Jordfeilbryter er påkrevet. Benytt autorisert elektriker.

Gjør research
Når man skal gjøre en såpass stor investering er det viktig med god research. Det er en overflod av informasjon og historier, og myter om boblebad. Lekkasjer, bakterieproblemer, forurenset vann krypdyr, frostproblemer, strømutgifter og tekniske problemer – det finnes til og med forhandlere som selger på folks frykt.

Ta kontakt med oss i Baderingen, og spør om alt du lurer på – og så skal vi hjelpe deg!Boblebad med utsikt

VikingBad AS leverer utendørs massasjebad fra tre Nord-Amerikanske og en Kanadisk massasjebad-produsent, som er laget for kjøligere klima. Dette vil si at alle utendørs massasjebad levert fra VikingBad AS også er produsert med tanke på det Norske klimaet.

Emerald Spa har kommet med nye utgaver av sine utendørs massasjebad modeller, se mer informasjon her. Emerald Spa er en av de ledende produsentene fra USA innenfor massasjebad / spa produksjon. Emerald Spa er kjent for god kvalitet, design, produksjon samt ytelse og har vært i massasjebad-bransjen i over 30 år. Et massasjebad fra Emerald Spa er avslappende og komfortabelt selv uten vann. Grunnen til dette er at Emerald Spa har brukt designere som er spesialister på ergonomi til å designe blant annet setepossisjonene i massasjebadet, for å gi best mulig komfort.

Spør oss om råd og veiledning!

Rådene er hentet fra Vi i villa