Våtromsbelegg - Baderingen • Alt til badet

Våtromsbelegg

Våtromsbelegg

Skal du pusse opp badet, men ønsker deg noe annet enn flis? Da er gulvbelegg på badet løsningen for deg.

Mange ser kanskje for seg våtromsbelegg som noe kjedelig, grått og kun praktisk. Slik trenger det ikke å være. I dag finnes det så utrolig mye spennende gulvbelegg, og du har virkelig mulighet til å tilpasse badet til din egen smak og stil dersom du ønsker det. Akkurat som flis kommer våtromsbelegg også i spreke farger, spennende mønstre og tidløse løsninger.

 

Vinyl i hjemmet

Nei, vinyl er ikke kun laget for LP-spilleren. Når vi snakker om våtromsbelegg er det vinyl som gjelder.

Et vinylgulv legges i flere lag. Det øverste laget kalles for slitesjiktet. Det er dette laget som gjør gulvet slitesterkt. Det gjør også gulvet vanntett, og er derfor spesielt egnet til baderommet. I midten legges mønsteret du har valgt, og under legges et lag med skum for at det skal være behagelig å gå på.

 

Lettstelt, kult og praktisk

Vinyl er bortimot vedlikeholdsfritt. Alt du trenger for å rengjøre er støvsuger og en mopp. Dette er en av de store fordelene med et slikt underlag. Det er også meget trygt med tanke på fuktskader.

Belegget tåler også varmekabler, så det kan være godt og varmt på badet.

 

Se opp for misfarging!

Selv om dette er en type gulv med meget gode egenskaper hygienisk og praktisk, kommer det med visse forutsetninger.

Man må se til at varmekablene i gulvet ikke overskrider 35 grader. Dette kan skape misfarging i belegget. Noe annet som kan skape misfarging i gulvet er fukt. Selv om gulvet i seg selv tåler vann godt, kan fargen falme dersom du lar våte håndklær ligge over lang tid, eller du lar være å tørke opp større vannansamlinger på gulvet.

Om du mener dette vil være vanskelig å holde orden på bør du heller velge flis. Hos Baderingen finner du et kjempeutvalg i flis til badet.

 

Hvem kan legge våtromsbelegg?

En enkel huskeregel her er at du skal benytte deg av kunnskapen til fagfolk. De vet hvordan de skal legge våtromsbelegg på rett måte. Et vinylbelegg på gulvet er bare garantert vanntett dersom det gjøres riktig. Det er derfor meget viktig at du tar kontakt med fagfolk dersom du vurderer et slikt gulv på badet ditt.

For at gulvet skal bli tett må det sveises i skjøter og hjørner, i tillegg til at skjærekantene skal forsegles med silikon. Dette krever kunnskap for å få til. Sannsynligvis vil du også legge varmekabler i gulvet når du først er i gang med oppussingen. Da er det jo godt å vite at det er gjort etter forskriftene.

Baderingen arbeider bare med leverandører og butikker av høy kvalitet med rettferdig pris. Vi kan svare på spørsmål og hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best for deg og ditt bad. Ikke nøl med å ta kontakt med oss når du skal pusse opp badet – vi kan hjelpe deg med det du måtte lure på.


Ta turen innom en av våre butikker for å få veiledning og et pristilbud.