Få spafølelsen med steamdusj!

Sånn vil jeg ha hjemme, tenker du etter en spaweekend. Steamdusj står høyt på ønskelisten vår når badet skal pusses opp – og det med god grunn.

Hvis det finnes en dusj som gir deg en «utavdegsjældusjopplevelse» og i tillegg er bra for deg, så er det steamdusjen. Den gir deg en luksuriøs velværeopplevelse, og følelsen av å ha ditt eget lille private spa. Men visste du at den også øker livskvaliteten?

Steamdusj har flere helsefordeler

Undersøkelser viser at flere brukere forbedrer både immunforsvaret og søvnkvaliteten etter bruk av damp og vannterapi. Strålene fra den varme vannstrømmen og dampen lindrer også leddsmerter og såre muskler.

Steamdusjen funger som en slags detox. Den frigir giftstoffer, renser huden, åpner luftveiene og øker blodsirkulasjonen i kroppen. Du kan til og med forbrenne noen ekstra kalorier om du bruker dampfunksjonen – selv om grammene som svettes ut for det meste er vannvekt. På grunn av dette er det anbefalt å drikke litt vann både før og etter en runde i steamdusjen.

Steamdusj fra Vikingbad får du hos Baderingen.

Steamdusjen Roma fra VikingBad gir kroppen følelsen av å ha vært på spa.

En ny opplevelse i dusjen

Funksjonene i steamdusjen lar ikke vente på seg. Her får du blant annet punktmassasje i dusjstrålene, regulerbar hånddusj, LED-lys med farger, bluetooth-tilkobling, høyttalere og radio. Steamdusjen tillater deg også å ta en kjapp tradisjonell dusj de gangene du ønsker det.

De finnes i ulike størrelser og i flere varianter. Len deg tilbake i en steamdusj med badekar, eller gå for den stående varianten.

Husk dette når du kjøper steamdusj

Har du latt deg imponere? Her er noen ting du må huske på når du skal kjøpe deg ditt eget lille private spa:

  • Kjøp fra en kjent produsent. Da vet du at du får god kvalitet, hjelp med vedlikehold og du kan enkelt få tak i reservedeler hvis behovet skulle oppstå.
  • Få profesjonell hjelp til montasje og installering. Du vil trenge både elektriker og rørlegger.
  • Materialet i en steamdusj må tåle fukt og høy temperatur.
  • Bør plasseres på gulv av fliser, marmor eller helsveiset plastmatte.
  • Dampgeneratoren bør plasseres slik at du enkelt kan rense kalkrester. Generatoren bør renses regelmessig.
  • Det er viktig at dusjen kommer med skoldesikring på blandebatteriet.
  • Lys som følger med skal være 12 eller 24 volt.

Men dette vet våre forhandlere alt om. Spør oss gjerne! I vårt sortiment finner du steamdusjer fra kjente produsenter.