Slik gjør du et lite bad romslig

Hvis du har et lite bad er det lett å tenke at du skal skvise mest mulig ut av hver kvadratmeter. Du setter inn det største servantskapet det er fysisk mulig å få plass til, for å mest mulig plass rundt vasken og størst mulig skuffer til lagring.

Les også: Slik får du et moderne bad i 2020

Det er vel og bra å tenke effektivt om lagringsplassen på et trangt bad, men helhetsinntrykket blir ofte at badet oppleves som enda trangere. Derfor kan det være lurt å ofre litt av lagringsplassen og heller tilpasse interiøret til rommet størrelse. Da får du et baderom som oppleves som overraskende romslig.

Det finnes mange smale baderomsmøbler som er lekre

Du skal ikke gå langt for å finne baderomsmøbler som egner seg til små bad. Mange av aktørene i VVS-bransjen har egne serier med smale baderomsmøbler, eller smale variasjoner av hovedseriene deres. Her er noen eksempler fra noen av våre leverandører:

du kan komme langt med et trangt bad

Med møbler som er tilpasset rommets størrelse får et lite baderom et helt annet uttrykk. Foto: Damixa/Korsbakken (v) Foss Bad (h)

 

speilskap øker romføelsen

Bruk av flater med speil kan bidra til å øke romfølelsen, spesielt hvis du har speil på høyskap. Foto: Foss Bad (v) Batcho/Korsbakken (h)

 

Speilskap øker lagringskapasiteten

Et speilskap er en praktisk to-i-en løsning. Speil på utsiden og skap på innsiden. Det er en sikker vinner på et lite bad. Et speilskap med integrert belysning er dessuten lurt. Da slipper du å bruke ekstra plass på lamper, for på et lite bad er ofte takbelysning og belysning i speilet tilstrekkelig.

Les også: Dusjtoalett: Hva er fordelene?

Dusjhjørner er som skapt for trange bad

På et lite bad har man visse begrensninger. Et digert massasjebadekar er det rett og slett ikke plass til. Gå heller for et delikat dusjhjørne. Når dusjen ikke er i bruk kan du slå inn dørene, og på denne måten frigjøre gulvplass. Dusjhjørner er også enkle å holde rene sammenlignet med kabinetter.

Gi badet det lille ekstra

Små detaljer kan være forskjellen på et stilig og kjedelig baderom, uavhengig av størrelsen. Svarte servant- og dusjkraner kombinert med sorte knagger er eksempelvis i vinden som aldri før, og kan sette prikken over i-en på det koselige lille badet ditt. Ta deg tid til å se hva som finnes på markedet og velg noe som passer for deg.

praktisk dusjhørne med vegger som kan slåes sammen

Når man kan slå inn dusjdørene åpner det seg masse plass. Med den praktiske rammehyllen PILE fra INR får du dessuten praktisk, ekstra lagringsplass til shampo og lignende.