High tech på badet!

Hva med forhåndsprogrammert dusj, berøringsfrie kraner eller do som vasker og tørker? Nye baderomstrender med teknisk avanserte løsninger er på vei.

Vi er forlengst vant til at tekniske løsninger sniker seg inn på kjøkkenet og stua. Nå er det på badet disse løsningene skal inn, skal vi tro enkelte VVS-grossister og -leverandører.

Teknisk avanserte løsninger på badet er i ferd med å bli vanligere. Det er inntrykket fra internasjonale messer som viser det siste innen baderomstrender.

Designere med på laget

«En rekke av verdens mest vellykkede designere arbeider for Hansgrohe AG. Philippe Starck, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola samt Ronan og Erwan Bouroullec er blant de 25 designerne som en fremtredende jury i 2009 kåret til verdens beste i sitt fag. Deres kreativitet har gitt et nytt syn på baderomsdesign og velvære og ført til en lang rekke tekniske nyskapninger. Det er ikke uten grunn at våre armaturer, dusjer og dusjsystemer til nå har vunnet over 300 internasjonalt anerkjente utmerkelser og stadig setter nye trender» opplyser Hansgrohe Norge på sine nettsider.

Oras jobber også tett med designere og har kunngjord følgende på sine sider: «Etter et nærmere ti år langt samarbeid har nå Alessi S.p.a og Oras bestemt seg for å ta ytterligere et steg og innlede et felles forskningsprosjekt som skal ligge til grunn for videreutvikling av elektroniske kraner. I sammenheng med lanseringen av de aller siste produktene, kommer Alessi og Oras til å innlede dette felles forskningsprosjektet som skal ligge til grunn for et utvidet samarbeid for å utvikle berøringsfrie kraner, tilpasset den vanlige konsumentens behov og krav. I dag brukes berøringsfrie kraner først og fremst på offentlige steder så vel som på barer og restauranter. Oras og Alessi håper på at med dette samarbeidet skal berøringsfrie kraner også kunne utvikles til å bli en naturlig del i det ressurseffektive og miljøvennlige hjemmet.»

Ikke rør!

Berøringsfrie kraner er ikke noe man lenger kun finner på hoteller, institusjoner, arbeidsplasser og offentlige toaletter.  Nå viser det seg at dette også er høyst aktuellt for privatmarkedet, da forbrukerne i større grad ønsker hotellkomfort i hjemmet.

Oras lanserer i vår  sin nye, berøringsfrie Oras Vienda, som prismessig ligger i samme sjikt som en vanlig ettgreps-kran. Den avanserte teknologien på innsiden av krana er heller ikke så plasskrevende, så den har fått et minimalistisk og elegant design.

– Med en berøringsfri kran bruker du automatisk mindre vann. Det er et produkt som gjør vannsparing til en del av hverdagen, uten at det går utover komforten på noen måte, sier Administrerende Direktør i Oras Armatur, Thomas Hanche-Olsen i en pressemelding.

Toaletter med spyl og tørk er allerede demonstrert på det norske markedet, og det finnes også automatiske lukkeløsninger for toaletter.

Personlig dusj

Axor Starck ShowerCollection beskrives av designeren (Phillippe Starck) som «Haute couture» for dusjen. Denne dusjen kan i tillegg også inneholde termostat, belysning eller høytalermoduler. Forskjellige moduler gjør det mulig å skreddersy personlige preferanser, blant annet ved tilpasset vannforbruk.

– Her er vi avhengige av profesjonelle rørleggere til å installere slike avanserte løsninger. Jeg vil sterkt anbefale å ta kontakt med produsentene først, for å styre prosjektet i riktig retning med hensyn til muligheter og eventuelle begrensninger ved det enkelte produktvalget, før man deretter altså bestiller produktene og monteringen hos fagkyndige innstallatører, sier Tor Strand Jacobsen, Country Manager i Hansgrohe Norge.

Han sier det spesielt er to produkter som peker seg ut med hensyn til tekniske løsninger som er godt mottatt i markedet; takdusjer og elektronisk sensorstyrte armaturer.

Han nevner også dusjløsningen Rainbrain, en liten datamaskin hvor du kan velge forskjellige dusjformer ved noen tastetrykk.

Spør oss om Hansgrohe og Oras og få inspirasjon til ditt bad!

Noe tekst hentet fra Aftenposten.no