Her er baderomstrendene i 2022: Møbler

Har du oppussingsplaner denne våren? Her er de viktigste trendene å ha i bakhodet når du skal velge møbler til det nydelige nye badet ditt.

Materialer og farger fra naturen

Den dominerende trenden for 2022 er å slippe naturen inn på badet, både i form materialene og fargene vi velger. Et 2022-bad skal gjerne av innslag av naturlig elementer som stein, metaller og treverk, i kombinasjon med duse og behagelige farger. Nyanser av grønt, beige og blått er populært, altså farger som er med på å skape en behagelig og rolig atmosfære.

Les også: Slik får du et trendy bad – uten renovering

Når det gjelder baderomsmøblene gjenspeiler nyhetene for 2022 det generelle trendbildet. Ulike tresorter som eik og valnøtt blir mye brukt, typisk i kombinasjon med naturstein som marmor. Nordic Woodlands-serien til INR er et godt eksempel på dette, samt EMMA Eik og SELMA-seriene til Linn Bad.

NORDIC WOODLANS fra INR. Foto: INR.

NORDIC WOODLANS fra INR. Foto: INR.

EMMA EIK-serien til Linn Bad. Foto: Linn Bad

EMMA EIK-serien til Linn Bad. Foto: Linn Bad

SELMA-serien til Linn Bad. Foto: Linn Bad.

Tydelige kontraster og planter på badet

Et annet alternativ er å trekke naturfargene og materialene ut fra selve møblene. Store fliser med naturlige fargekombinasjoner er veldig trendy, og det samme gjelder innslag av treverk på veggene. Mange velger eksempelvis å legge spilepaneler eller spileplater på deler av veggene. Her må man naturligvis benytte seg av produktene som er utviklet for våtrom, og det finnes en lang rekke alternative uttrykk og tresorter å velge blant.

Hvis man bruker treverk både i møblene og veggene kan det fort bli i overkant. For selv om naturen er inspirasjonskilden vil man ikke ha et monotont og kjedelig bad. For å unngå at badet blir seende ut som en badstue, og derfor velger mange å skape kontraster med en mer tradisjonell stil på selve møblene.

Les også: Vanntette veggplater – det lekre alternativet til fliser

Her er mørke nyanser og ton-i-ton (små graderinger i samme kulørtone) det mest populære, gjerne i farger som beige, rødt, grønt og blått. I tillegg er det fremdeles veldig trendy å friske opp badet med bruk av levende planter, som en naturlig fortsettelse av fargene og materialene hentet fra moder jord.

Baderomspakke: Klassisk ro fra Korsbakken Bad. Foto: Korsbakken Bad

Baderomspakke: Dempet granitt fra Korsbakken Bad. Foto: Korsbakken Bad

Speil med LED og detaljer i sort og messing

Speil med innebygget belysning har kommet for å bli, og de fleste som pusser opp velger modeller med både baklys og detalj/sminkelys. Vi anbefaler å velge en modell der lysene kan stilles inn individuelt. Om du velger firkantet eller rundt speil blir litt opp til deg. Velg gjerne basert på personlig smak, men tenk også på møblene og rommet speilet skal plasseres sammen med.

Når det er sagt er nok runde speil fremdeles det aller mest populære for de som vil ha et virkelig trendy og tidsriktig bad. Det samme gjelder detaljer i sort og krom, så ikke vær redd for å se forbi sølvfargede dusjsett og armaturer. Detaljene er med på å gi badet ditt prikken over i-en, men sørg for å være konsekvent i fargebruken. Er dusjen og servantkranen sort, bør knagger, toalettrullholder og øvrige detaljer også være det.

Les også: Slik gjør du et lite bad romslig

URBAN-kombinasjon fra VikingBad. Foto: VikingBad.

Praktisk oppbevaring

Når vi snakker om trender på badet er det ikke bare utseende og materialer som betyr noe. Vi vil også ha møbler som gir oss god lagringsplass og smarte, partiske løsninger. Hva med skuffer med innebygget belysning, eller skjulte stikkontakter på innsiden av skuffen? Hva med dempet belysning ved doen og servanten, slik at man ikke trenger å skru på alt lyset hvis man må på do om natten? Hos Baderingen kjenner vi alle mulighetene, og kan vise deg gode løsninger du kanskje ikke har tenkt på selv.

Holdbarhet og bærekraft

Denne trenden gjelder ikke bare for badet, men for samfunnet totalt sett. Veldig mange legger stadig mer vekt på bærekraft og klimaavtrykk ved valg av baderomsmøbler og baderomsløsninger. Et godt alternativ er å velge produkter som er kjent for høy kvalitet og lang holdbarhet, gjerne fra norske leverandører med kortreist produksjon.

Belyst skuffeseksjon fra Inzo-serien til Dansani. Foto: Dansani