Lyst på et moderne bad? Flytt sluket inntil veggen

Sluklister gjør det mulig å ha hele, store fliser også i dusjen, mens sluket i seg selv blir nesten usynlig.

Se for deg følgende. Du er ferdig med totalrenovering av badet. På vegger og gulv er det lagt store, moderne fliser. Du gikk for et vegghengt spyleklosett med cisternen innebygget i veggen. Over den romslige vaskeservanten henger et tidsriktig, rundt speilskap med integrert LED-belysning. Blandebatteriet i dusjen og servantkranen har lekkert, svart design.

Du titter bort på det nye dusjhjørnet, men akkurat der er det noe som føles feil. Du tar et skritt nærmere og spør deg selv: «Hvorfor valgte jeg et kjedelig, gammeldags sluk? Det passer jo ikke i det hele tatt!».

Les også: 10 «must haves» til badet ditt

Detaljen du ser hver gang du dusjer

Detaljene kan utgjøre forskjellen mellom et fint bad og et VIRKELIG fint bad. Med mindre det er gjemt under et badekar eller et dusjkabinett, er sluket viktigere enn du kanskje skulle tro. Du ser tross alt ned på det hver eneste gang du dusjer. Heldigvis finnes det veldig mange andre design der ute, enn det klassiske, firkantede sluket med rund rist.

La oss se nærmere på det kanskje mest spennende alternativet, nemlig sluklister.

Sluklister transporterer vannet vekk mer effektivt

Selv om den er mer diskret dekker en sluklist et større areal enn et tradisjonellt sluk. Med andre ord kan den transportere vekk mer vann, ettersom fallet i gulvet ikke må rettes mot ett sentralt punkt. Foto: Purus Joti

 

Designsluk i Purus Line-serien

Siden 2008 har det vært godkjent å legge sluk helt inntil vegg, så lenge bransjestandarden for dette blir fulgt. Dette åpnet for både hjørnesluk og avlange sluklister, og i dette segmentet har den norske produsenten Purus Joti mange spennende produkter. Sluklistene deres tilhører Purus Line-serien.

I tillegg til å se veldig stilige ut, har Purus Line-slukene flere fordeler:

  • Plasseringen inntil veggen gir deg flere muligheter med tanke på flisene. Du slipper å tilpasse flisene til sluket, og kan eksempelvis ha store, flotte fliser også i dusjen.
  • Det blir enklere å opprette fall i én retning, slik at vannet transporteres vekk mer effektivt.
  • Du slipper å stå på selve sluket, og belaste risten.
  • En sluklist hever helhetsinntrykket på badet ditt, og gir det et moderne preg.
designsluk i ulike farger fra Purus Joti

Detaljer i sort og gull er trendy på badet, og har slukristen samme farge øker wow-faktoren ytterligere. Foto: Purus Joti

 

Ristene i Purus Line-serien er laget av slitesterkt og 100 prosent grenvinningsbart rustfritt stål. Du får dem i lengder mellom 600 og 1200mm, med rørutløp i hvilken som helst retning (bakover, fremover, høyre, venstre eller rett ned). Det er flere mønstre å velge mellom, og ønsker du noe annet enn klassisk sølvfarget stål kan du velge mellom fargene rose gold, matt svart, gold eller onyx.

Les også: 3 fordeler med berøringsfrie kraner

Det er også mulig å droppe risten helt og holdent. Med Tile Insert-løsningen kan du nemlig legge fliser på selve sluket, slik at det matcher resten av gulvet perfekt.

Et annet alternativ: Hjørnesluk

Hvis du liker tanken på å flytte sluket inn til veggen, men vil ha noe mindre enn en list, er et hjørnesluk et godt alternativ. Det er en diskret løsning med mange av de samme fordelene som sluklistene, og også hjørnelistene kan legges med Tile Insert-løsningen. Da blir sluket nesten usynlig.

Hjørerist og square-rist til sluket fra Purus Joti

Tile Insert-løsningen til Purus Joti gjør det mulig å legge én eller flere fliser på sluket. Foto: Purus Joti