Få bedre plass med vegghengt toalett

På tide å modernisere badet? Et vegghengt toalett er både enklere å rengjøre og penere å se på.

Gulvstående toaletter har vært en gjenganger på det norske markedet siden vannklosettets morgen. I senere tid har det imidlertid blitt vanlig å bytte de ut med vegghengte toaletter, men hvorfor det, egentlig?

Enklere renhold med nye toaletter

Hvis du har et av de eldre, gulvstående toalettene, kjenner du godt til alt støvet som samler seg i kriker og kroker. Vannlåsen og hele området rundt er nemlig en støvsamler uten like, og du må vaske hyppig for å holde det rent.

En av de største fordelene med et vegghengt toalett er at du kommer enkelt til på gulvet under med moppen. I tillegg er de mest moderne løsningene er designet slik at du slipper så godt som alt av støvvasking.

I tillegg finnes de i farger som sort og hvitt, for den designbevisste. Husk at du også får vegghengte dusjtoaletter, til deg som vil ha den ekstra hygienefaktoren.

Vegghengt toalett i grått baderom fra Villeroy & boch, levert av Baderingen.

Villeroy & Boch VICLEAN-I 100 gir maksimal personlig hygiene, og har i tillegg en integrert dusj i porselenet. Den avrundede utformingen gjør at det samler seg lite støv.

Toaletter med spylekant

De vegghengte toalettene kommer ofte med nye funksjoner. Visste du for eksempel at det finnes modeller med spylekant? Det vil si at du slipper den tradisjonelle kanten som spyler ut vann under toalettsetet – også kjent som det området du gruer deg mest til å vaske.

Når innsiden er uten spylekant, får bakteriene og smuss færre gjemmesteder. Det blir enklere å rengjøre, og ikke minst mer hygienisk. Dessuten er skyllemekanismen kraftig nok til at det som eventuelt samles opp, fjernes hver gang du spyler.

Her har Baderingen flere modeller, som alle har ulike typer skyllemekanismer. Toto har for eksempel modellen MH, utstyrt med spylekanter med flere dyser. Det betyr at du får en kraftig, sirkulerende virvel som grundig rengjør hele skålen. Her er det opp til deg å finne ut hva som passer best.

Toto MH er et vegghengt toalett uten spylekant, og her ser du hvordan deres skyllemekanisme fungerer.

TOTO MH vegghengt toalett gir god hygiene og ikke minst et tidløst uttrykk. Her ser du hvordan deres Tornado-funksjon gir bedre spyleevne.

Hvordan bytte ut det gulvstående toalettet?

Det er faktisk langt enklere enn du tror! Spesielt hvis du først skal pusse opp badet. Rørleggeren vil demontere det eksisterende toalettet, og fikse eventuelle skjønnhetsfeil på fliser og fuger. Gjør du det samtidig som du skal fikse noe annet, blir prisen ofte rimeligere.

Vegghengte toaletter har egne monteringsstativer. De kalles også sisterne og sokkel, og bygges inn i veggen med en egen tank. De moderne løsningene bygger sjelden ut mer enn maks 14 centimeter. Hvis du ikke har mulighet til å åpne veggen for å sette inn selve monteringsstativet, kan det være en idé å gå for en vegghengt sokkel.

Slik vil rørleggeren bytte ut det eksisterende:

  • Montering av sokkel / sisterne til eksisterende vegg, før det kobles til vann og avløp.
  • Innkledning med for eksempel flis eller andre materialer til våtrom. Må tørkes før steg tre.
  • Påmontering av veggskål og trykkplate.

Når du først har rørleggeren på besøk, kan du også be vedkommende om å ta en kikk på sluket. Visste du at du kan erstatte det tradisjonelle sluket med en slukrist, for et eksklusivt uttrykk?

Vegghengt toalett med sokkel

Soklene kommer i ulike farger og utførelser. Den gode nyheten her er at de passer til eksisterende avløp, som betyr at du enkelt kan erstatte det gulvstående toalettet. Det kobles til det eksisterende avløpet og vanntilslutningen.

På den måten slipper du å gjøre større inngrep på selve badet, og du får ingen etter-reparasjoner.

Vegghengt toalett med sort sokkel fra Geberit, levert av Baderingen.

Denne sokkelløsingen fra Geberit er et stilfullt alternativ for deg som ønsker vegghengt toalett.

Vi hjelper deg gjerne med å både velge riktig toalett og installasjon. Kom innom din lokale Baderingen-butikk og finn løsningen som passer best for badet ditt.