Derfor har steamdusjer blitt så populære

Badekaret har lenge vært den største kilden til total avslapning på badet. Sånn er det ikke lenger. Steamdusjen gir avslapning, og tar opp mye mindre plass

Steam deilige steam, det er ingenting som kan måle seg med en dusj som både har helsemessige fordeler og ekstra komfort. Tradisjonen med å bruke damp har lange røtter i flere land i verden (særlig Tyrkia og Finland), og har du først prøvd en steamdusj skjønner du hvorfor. Det er skikkelig deilig, rett og slett.

Les også: Den gylne regelen når du skal pusse opp badet

Damp kommer fra vann og varme. Tradisjonelle badstuer og dampbad er behagelig og avslappende, men det kan være vanskelig å få plass til noe sånt hjemme hos seg selv. For ikke å snakke om utgiftene. Det er der steamdusjer kommer inn.

Steamdusj kommer med mange fordeler:

  • En ekstra behagelig dusj (grunn nok i seg selv, egentlig).
  • Flere helsemessige fordeler (avlastning for muskler og ledd).
  • Regulerbar hånddusj (skulle bare mangle).
  • Takdusj med troperegn (finnes ikke noe mer eksotisk og avslappende).
  • Et stilrent tak (design, design, design!)
  • LED-lys med farger (moro).
  • Høyttaler (alle synger vel i dusjen?).
  • Bluetooth-tilkobling (vi lever i 2019, så det må man ha).
  • Vannmassasje (digg).
Et utvalg flotte steamdusjer fra VigingBad

Norske VikingBad selger steamdusjer som ikke bruke mer plass enn et vanlig dusjkabinett. Her ser du modellene (venstre til høyre): Roma, Paris og Tokyo Morning.

 

Helsemessige fordeler med steamdusj 

En steamdusj kan blant annet forebygge og gir deg raskere restitusjon etter trening. Dampen reduserer mengden melkesyre, øker fleksibiliteten og lindrer såre muskler. På grunn av fuktighetsinnholdet i dampen er steamdusjer veldig gunstig for folk med for eksempel allergi eller astma, også leddgikt.

Les også: Hydroterapi – 5 grunner til å velge et massasjekar

Dampen er bra for hud og hår 

Dampen åpner porene og frigjør giftstoffer i fra både huden din og håret. Det blir som en slags detox, der dampen fjerner død hudceller og skitt. 

Huskeregler: 

På grunn av dampen mister du mye væske i form av svette i steamdusjer. Derfor er det anbefalt og drikke vann før og etter en tur i steamdusjen. 

Hett tips:

Kjøp steamdusj fra en kjent produsent. Skulle det være noe du lurer på ang produktet du har kjøpt, eller noe du ikke er fornøyd med er det til fordel for deg at produsenten er lett å komme i kontakt med. 

Les også: Dusjtoalett: Hva er fordelene?

Snakk med en våre eksperter

I alle butikkene i Baderingen-kjeden har de god kunnskap om steamdusjen. Ta kontakt eller sving innom, så finner vi steamdusjen som passer akkurat deg.