Den gylne regelen når du skal pusses opp badet

Det er ikke lenger slik at alt skal være hvitt på badet. Nå er hvitt bare én av mange farger du kan ta med i vurderingene dine når nye fliser, møbler, dusjløsninger og annet til badet skal velges.

Badet skal pusses opp, men hva skal man egentlig gå for? Hvordan skal man bestemme seg når det finnes så mye forskjellig? Se inspirasjonsbilder i bunnen av artikkelen

Sannheten er at vi ikke har noe fasitsvar å gi deg. Folk er forskjellige, og dermed er ingen drømmebad helt like. Samtidig er det én enkel kjøreregel man alltid bør ha i bakhodet. De ulike elementene på badet ditt bør stå til hverandre.

Se inspirasjonsbilder i bunnen av artikkelen

Tenk helhetlig når du pusser opp badet

Dette gjelder både hvis du skal montere nye møbler i et eksisterende bad, og ved totalrenoveringer der alt skal byttes. Når du bestemmer deg for hvilke fliser du skal ha, bør du ha en formening om møblene du ser for deg, og motsatt. Når du tenker farger, bør du tenke farger for rommet som helhet og ikke bare veggene eller skapene.

Les også: Slik får du et trendy bad – uten renovering

Ved å tenke helhetlig på denne måten, får du til slutt et bad som harmonerer godt og gir et delikat inntrykk. Nøyaktig hvordan stilen skal være, er helt opp til deg. Du kan følge de seneste trendene hva farger og materialer angår (norske Iconic Nordic Rooms har laget en flott trendguide for 2019), eller skape din helt egen stil.

Ikke glem at badet skal være praktisk

Ved siden av det visuelle bør du også tenke på det praktiske. For familier med små barn, kan eksempelvis badekar og dobbel servant være lurt. For husstander der alle er voksne, er ofte enkel servant med god plass rundt, og et romslig dusjhørne, en bedre løsning. Baderom kommer i alle mulige størrelser og fasonger, men det kan nesten alltid tilpasses akkurat dine behov og din smak.

Les også: Få mer ut av badet med et dusjhjørne

La deg inspirere før du bestemmer deg

Det kan være vanskelig å bestemme seg, så la deg inspirere av dette bildegalleriet med eksempler fra noen av våre leverandører. Ta deg tid i planleggingen slik at du ender opp med et bad du kan være stolt av og ønsker å oppholde deg i.

Og blir det for vanskelig, kan du alltids ta kontakt din nærmeste Baderingen-butikk. Der møter du fagfolk som brenner for faget, og kan hjelpe deg med å konkretisere hva du drømmer om og hva du trenger.

Lekkert bad i mørke nyanser

Store rektangulære fliser i mørke nyanser gir badet et lunt og varmt preg, samtidig som det er moderne. Foto: Viking Bad

bruk ulike farger for å skape kontraster på badet

Alle veggene på badet må ikke flislegges. Ved å kombinere flere farger og materialer kan du skape en
kul effekt og gjøre badet ditt unikt. Foto: INR.

Hvite bad kan fortsatt være moderne

Den klassiske hvitfargen gjør seg fortsatt godt på badet, og du trenger ikke gå for tradisjonell
kvadratiske fliser. Foto: Porsgrund Bad

Du kan fint velge noe annet en firkantede fliser på badet

Sekskantede heksagon-fliser er både moderne og lekkert. Foto: Linn Bad.

matchende detaljer på badet

Et sort bad gir deg luksusfølelsen. Legg merke til at detaljer som dusjsett og servantkran også er i matchende sort. Foto: Viking Bad.

runde speil er trendy i 2019

Det er ikke tilfeldig at runde speil er en gjenganger på bildene. Slik er supertrendy for tiden, og mange modeller har integrert lys. Foto: Linn Bad.

Vi hjelper deg med oppussingen

Nok en moderne vri på det klassiske hvite badet. Foto: Oras

det finnes nesten endeløse muligheter på badet

Når man designer et moderne bad har man nesten ubegrensede muligheter, spesielt hvis man har endel kvadratmeter å leke seg med. Foto: INR.