5 grunner til å velge et massasjekar

Et ekstra deilig bad har en rekke helsemessige fordeler

Hvis du drømmer et deilig massasjekar er du ikke alene. Norske aktører som VikingBad fra Grimstad opplever nemlig økende etterspørsel etter dusjer, badekar og utespa med massasjefunksjon.

Og viste du at massasjekar har en rekke helsemessige fordeler, ved siden av å gi deg spafølelsenhjemme i ditt eget hus?

Massasjebad er hydroterapi!

Varme bad har mennesker kost seg med i tusenvis av år, og i moderne tider har vitenskapen kartlagt de helsebringende virkningen. Hydroterapi, eller vannterapi om du vil, består i hovedsak av tre faktorer: varme, oppdrift og massasje.

Særlig i kombinasjon gir dette en rekke helsemessige fordeler:

1. Massasjebad er avlastende for hjertet

Når du senker deg i varmt vann, vil vev og blodårer utvide seg. Dermed synker blodtrykket ditt, ettersom hjertet ikke trenger å jobbe like hardt som vanlig. Kroppens viktigste muskel får rett og slett en liten pause.

Les også: Få spafølelsen med steamdusj!

Selv hvis du ikke har fullt så fin utsikt, vil du få masse glede av et massasjekar. Dette er Vigen-modellen fra VikingBad. Foto: VikingBad.

 

2. Massasjebad er avlastende for muskler og ledd

Matematikeren Arkimedes har lært oss at oppdriftskraften når et legeme senkes i vann, er like stor som vekten legemet fortrenger. Sagt litt enklere: Vannstanden i badekaret øker mens din egen vekt synker.

 Redusert vekt betyr redusert belastning på muskler og ledd. Spesielt i kombinasjon med vannstråler er derfor hydroterapi en effektiv behandling av stive ledd og støle muskler.

3. Massasjebad øker forbrenning og bedrer restitusjon

Kombinasjonen av utvidede blodårer og redusert vekt fra oppdriften i vannet, sørger for bedre oksygentilførsel i blodomløpet ditt. Dette har igjen den effekt at kroppen raskere skiller ut melkesyre og andre avfallsstoffer.

I tillegg stimuleres skjoldbruskkjertelen av et varmt bad. Den produserer mer av hormonet tyroksin sammenlignet med ellers, noe som gir en boost i kaloriforbrenningen.

Les også: Den gylne regelen når du skal pusse opp badet

Med et utespa med massasje (her ser du Viking II fra VikingBad) kan du nyte alle helsefordelene i luftige omgivelser. Foto: VikingBad.

 

4. Massasjebad gir bedre nattesøvn og reduserer stress

Totaleffekten av hydroterapi er at du blir avslappet i kroppen. Kroppen utløser naturlige endorfiner mens du er i vannet, og disse reduserer smerte. Et massasjebad kan på denne måten bedre søvnkvaliteten din, både med tanke på hvor raskt du sovner og hvor dypt i søvn du faller. Dette gjelder spesielt hvis du tar deg et velfortjent bad like før du skal legge deg.

I tillegg kan skikkelig avkobling i et massasjekar redusere stressnivået ditt, både fordi du slapper av i kroppen og fordi vannstrålene masserer typiske problemområder som nakke og skuldre.

5. Massasjebad er skikkelig digg!

Du naturligvis ikke være superstressa og støl i musklene for å nyte et massasjebad. Tro oss, det er deilig uansett. Prøv det!

Du får massasjekar i alle størrelser. Denne modellen (Strand fra VikingBad) er designet for to, slik at du kan nyte massajen sammen med noen du er glad i. Foto: VikingBad.

 

Eksterne kilder: Vi i villa