3 fordeler med berøringsfrie kraner

Lenge var berøringsfrie kraner forbeholdt offentlig toaletter. Men i løpet av de siste årene ser det ut til at de sakte, men sikkert begynner å bli et skue på private bad.

Det er flere grunner til det, blant annet at produktet bruker mindre vann, er mer hygienisk og rett og slett at kranen er en moderne oppdatering på baderommet. Så hvis du skal pusse opp badet i nærmeste framtid, og er opptatt design og hygiene, da har vi kranen for deg.

Er du ikke overbevist? Her er fire fordeler.

1) Hygiene: Hold deg frisk med ny kran på badet

De fleste av oss er oppvokst med at man bør vaske hendene flere ganger daglig. I alle fall etter hvert toalettbesøk og før hvert måltid, for å minske risikoen for smittefare. Men det ligger fortsatt igjen bakterier på selve servantarmaturen.

Ved å skifte ut kranen du har i dag til en berøringsfri kran risikoen for smitte minskes ytterligere. Forhindrer du bakterier i å spre seg, holder du deg frisk.

Berøringsfrie kraner gir et stilrent og ryddig uttrykk, da det ikke er nødvendig med noen hendel. De er også enklere å rengjøre. Foto: Oras

 

2) Miljøvennlig: For alle som slår et slag for miljøet og eget forbruk

Unødvendig mye vann går med på at man lar kranen stå og renne når man såper inn hender eller pusser tenner. Berøringsfrie kraner bruker naturligvis mindre vann enn hva en tradisjonell kran gjør.

Vannet skrur seg automatisk på når sensoren registrerer hender under kranen, og av igjen når de ikke er der. En berøringsfri kran kan faktisk halvere familiens vannbruk, og egner seg godt i boliger med barn og eldre.

Berøringsfrie kraner passer også ypperlig til kjøkkenet. Foto: Oras

 

3) Renslighet: Ingen fingermerker på krommet

Det er veldig lett å se når det har vært noen fingre bortpå kranen. Smuss og fete fingermerker dekker overflaten på armaturen. På en berøringsfri armatur har du ingen kontakt med selve kranen, og unngår derfor våte og skitne fingermerker på kranen. Ellers er det helt normal, jevnlig vask av baderommet som gjelder.

Batteriet: Slik fungerer det

Berøringsfrie kraner bruker litiumbatterier. Batteriets levetid er normalt 3-2 år, avhengig av bruken. Det er et rødt lys i bevegelsessensoren som varsler når batteriet må byttes.

Pass på at du alltid bruker litiumbatterier med Oras’ elektroniske kraner for å maksimere batteriets levetid. Og det er enkelt å bytte batteriet. På de aller fleste kranene er batteriet plassert under servanten. Det finnes noen typer berøringsfrie kraner der man må fjerne tuten for å komme til batteriet, da er det best å kontakte en profesjonell.

Noe du lurer på angående berøringsfrie kraner? Ikke nøl med å ta kontakt med oss i Baderingen. Besøk ev av våre butikker eller vår nettside. Vi hjelper deg gjerne med å oppdatere badet ditt.