10 «must haves» til badet ditt

Små detaljer gjør en stor forskjell!

Se bort fra at du allerede har et toalett, en vask og kanskje en dusj eller badekar, om ikke begge deler. Uansett, badet skal ikke bare være funksjonelt, men også et sted du liker å oppholde deg. Små detaljer kan hjelpe deg på veien for å nå den riktige stemningen du ønsker. Vi snakker om dobørsteholdere, kroker, knagger, såpedispensere, ja alt tilbehøret.

Les også: Den gylne regelen når du skal pusse opp badet

Vi tok en kjapp prat med Thor Arne Løkken som er salgs- og markedssjef hos Holtan Normark, for å høre hva han mener er topp 10 til baderommet.

– Du MÅ selvfølgelig ingenting. Men har du et gjennomført og helhetlig bad er det med på å skape en indre ro og velvære. Det blir et rom du vil oppholde deg i en stund. En liten oase, sier Løkken.

Løkken’s topp 5 til badet

1. Toalettpapirholder: Ved siden av toalettet er mest praktisk, og en beholder for reserveruller i nærheten. Sørg for at de matcher.

2. Dobørste: Slik at man får gjort rent toalettet når det er nødvendig. – Da er det fint med en litt ålreit en, og ikke en sånn i hvit plast, konstanterer Løkken.

3. Kroker til håndklær: Det kan være en stang, eller et stativ eller en hylle, det kommer helt an på hvor stor plass du har til rådighet på badet ditt, sier Løkken.

Velg sort tilbehør på et sort bad

Et moderne, sort bad blir enda stiligere med tilbehør som matcher i fargen. Foto: Holtan Normark.

4. Søppelbøtte: –Det MÅ et hvert baderom ha!

5. Såpedispenser: – Her finnes det mange flotte alternativer i stedet for de som såpene som kommer rett fra butikkhylla, forklarer Løkken.

Og det lille ekstra

6. Musikk:  En Bluetooth-høyttaler eller en DAB-radio er helt topp, morgen som kveld. Her er det masse bra på markedet, til og med vanntette høyttalere du kan ta med deg inn i dusjen.

7. Skittentøyskurv:  – Har du ikke vaskerom vegg-i-vegg kan det være fint å ha en slik kurv på badet.

8. Tannbørsteholder:  Står tannbørstene synlig hjemme hos deg, er det fint å gjøre litt stas på disse. – Svarte detaljer på badet er veldig trendy nå, og kommer fortsatt til å være det noen år frem i tid. Så hvis du vil ta den helt ut, kan man jo bytte ut både toalettseter, kran og dusjhodet, sier Løkken.

Les også: Finn ditt perfekte badekar

lekre detaljer på badet

De minste tingene som knagger og håndkleholdere er lett å glemme litt når man pusser opp, men disse detaljene kommer man jo innpå daglig. Derfor er de viktige. Foto: Holtan Normark.

9. Duftlys: En god duft er med å sette stemningen du ønsker å ha på badet ditt

10. Grønne planter: Gir en følelse av renhet og friskhet, og skaper et herlig inneklima.

Helt til slutt påpeker Løkken en svært viktig detalj:

– Det er en ting du IKKE skal ha på badet, og det er badevekt, humrer Løkken.